fredag 17 februari 2017

Jag blir lite tokig snart.

Jag är nu sjukskriven på 50% till sista maj.
Det är inte så enkelt som det låter. Gå till doktorn, undersöka knät, sjukskrivning i X antal veckor till.
Nä då serru!
Eftersom jag har blivit nekad sjukskrivning sedan i oktober får jag något som heter sjuklön från min arbetsgivare.
Men för att få sjuklön från min arbetsgivare måste jag skicka in ett intyg från Försäkringskassan där det står att jag är nekad sjukpenning. Jag måste också vara inskriven i Arbetsförmedlingen fastän jag har fast tjänst i Uppsala kommun sedan femton år tillbaks??!!
Detta är för att jag skall få behålla min SGI(sjukpenninggrundade inkomst).
Allt detta var fix och klart T om den 31/1.
Eftersom min sjukskrivning blev förlängd då, måste jag  göra om hela proceduren igen.
Ny anmälan till F-kassan, ny handläggare.
Ny inskrivning på Arbetsförmedlingen och ett nytt möte med en ny handläggare på tisdag.
Lönerna på mitt jobb skall göras i dag och de har inte fått något beslut från F-kassan eftersom den handläggningstiden är ca 30 dagar.
Ringde till F-kassan i går och försökte luska var i handläggningen de var och kanske skynda på processen lite, men han visste inte vad jag pratade om. Han förstod inte vad sjuklön från arbetsgivare var och han försökte få mig att förstå att eftersom jag bara arbetade 50% så får jag bara 50% i lön.
Daaahh!!
På Arbetsförmedlingen visste de inte ( den här gången heller) att jag måste vara inskriven där, utan att jag vill söka ett nytt jobb.
Inte ens myndigheternas egna handläggare vet varför jag måste skicka in vissa intyg. Detta är sådant som jag själv har tagit reda på och som mitt fack berättat för mig.
Är det inte lite väl dumt att jag för varje sjukskrivningsperiod måste skriva in mig på nytt på BÅDE Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, byta handläggare på båda ställena och ingen vet vad sjuklön från arbetsgivaren är för något.
Nu är det tredje gången jag gör detta på fyra månader!!
Så du som tror att man VILL vara sjukskriven och sitta hemma och håva in slantar har aldrig haft med dessa myndigheter att göra.
Slantarna jag "håvar" in är dessutom bara drygt hälften av vad jag skulle få om jag kunde arbeta 100%.
Min chef är också på mig hela tiden och frågar var beslutet är någonstans.....
Ja, det är tur att man inte är sjukskriven för utbrändhet för då vette tusan hur det hade gått med alla telefonsamtal och intyg hit och dit.
Dessa två myndigheter kommer kanske få mig dit också så småningom. Om de fortsätter så här är det nog inte långt kvar innan min hjärna släcker ner också.

Kolla! Nu blev jag så där arg igen...
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar