fredag 8 januari 2016

Strömavbrott


Det blev strömavbrott i Hållen i går kväll. Jag var beredd på att slänga mig i bilen nu på morgonen för att åka dit och börja elda i vedspisen för att få upp lite värme där ute.
Men nu när vi vaknade var strömmen tillbaks och luftvärmepumpen hade startat igen.
Nu stiger värmen sakta men säkert i huset och jag behöver inte åka upp.
Vilken tur att man kan följa allt på nätet nu för tiden och man kan ställa in värmen genom en app i telefonen.
Vi har även en värmecensor í vårt sovrum upp, som skickar signaler till Jonnys telefon och där kan vi se hur varmt vi har det i huset.
Vårt sovrum är det kallaste rummet i hela huset, det rum som ligger längst från värmepumpen. Så länge det är plusgrader där uppe behöver vi inte vara oroliga.
Vilka bra teknikprylar det finns nu för tiden va?
Utan dessa grejer skulle man nästan inte kunna ha ett hus så långt hemifrån.
Innan vi köpte luftvärmepumpen så bodde ju våra grannar kvar där uppe. Huset hade ju varit deras en gång och killen såg efter det åt oss. Förra hösten när de flyttade var vi ju tvungna att ta hand om vårt eget hus, förstås, och efter det är den här luftvärmepumpen ovärderlig att ha.
Skulle inte klara oss utan den.
Dessutom kan man starta värmen innan man åker upp så att man inte kommer till ett genomkallt hus, som tar två dygn att värma upp.
Skönt att jag slapp sätta mig i bilen och åka upp till huset nu. I stället kan jag ägna mig åt det jag skall göra i dag, nämligen förbereda sonens 25 års fest som är i morgon.
Det skall bjudas på buffé och även om jag har köpt allt färdigt så är det ändå en del att pyssla med. Bla bädda rent i våra sängar för där skall det sova gäster. Jag och Jonny utfodrar ungdomarna och sedan åker vi upp till Hållen på kvällskvisten.
Vi kan inte vara i stan många dagar förrän vi längtar tillbaks dit upp.
I dag tror jag att jag har dejt med min äldsta son men jag har inte fått detta bekräftat ännu.
Jag får se om han hör av sig under förmiddagen?
Vi skulle äta lunch i hop och byta ett strykjärn, eller hur det var?
Åsså är det fredag.....igen!
God Morgon!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar