fredag 6 november 2015

Träna med Kalle

Kollade på en repris på programmet Träna med Kalle i går.
Där skulle han hjälpa en 28-årig tjej att gå ner så pass mycket i vikt att hon kunde få komma på en barnlöshetsutredning.
Det var tydligen ganska många kilo som hon skulle gå ner.
Jag satt och blev lite småirriterad under programmets gång eftersom jag inte tror att man kan träna bort 30-40 kilos övervikt.
Läkaren Nisse Simonsson skrev så bra om detta en gång för länge sedan. Väldigt överviktiga människor kan inte endast träna bort sin övervikt. Man MÅSTE ändra kosten också.
70% i köket och 30% på gymmet. är mitt motto.
Men tillbaks till Kalle och hans träningsprogram då.
Han sa att kosten kommer sedan och träningen kommer först och jag kunde inte riktigt hålla med honom där.
Men så avslutade han hela programmet med att säga att alla dieter fungerar, man går ner i vikt men det är ingen hållbar livsstil. Att komma igång med en rolig träningsform gör att maten kommer av sig själv. Nästan ingen vill gå på en diet i hela sitt liv.
Och DÄR har han ju helt rätt.
Fasen också!
Men hur skall jag göra då? Jag som nästan inte kan träna något alls. Eller kan jag det? Är det jag som är lat och som skyller ifrån mig? Jag kanske visst skulle kunna gå och träna på ett gym och träna hela min kropp utom mitt onda knä.
Vad skulle det göra med min viktminskning?
Han fick mig att fundera där Kalle. Inte kan jag gå på någon diet i hela mitt liv inte. Det vet jag ju. Jag  har varit här så många gånger förr.
Jag vet att jag inte kommer att orka banta i resten av mitt liv.
Jag kommer gå ner nu och sedan upp igen.
Hitta ett hållbart sätt utan att träna är nog omöjligt.
Jäkla Kalle!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar