måndag 26 oktober 2015

Inte så enkelt som jag trodde

Att äta LCHF har blivit en hel vetenskap sedan jag gjorde det sist.
Då fick man äta ost och grädde.
Man käkade allt som var mumsigt och gott och allt gick strålande om man bara tog bort brödet, pastan, riset och potatisen.
Nu är det andra tongångar.
Nu skall man inte äta några mejeriprodukter, inte äta för mycket protein och räkna varendaste kolhydrat som kommer innanför läpparna.
Jag känner att jag måste läsa på lite om det här.
Har tagit bort grädde och ost fr.om i dag då eftersom jag inte får min önskade viktminskning.
Var på Gränby och köpte kokosolja. det var skitgott att ha i kaffet btw.
Det skall tydligen vara både mättande och bra mot sötsuget.
Det är ju tur att jag älskar ägg, för om jag inte vet vad jag skall äta så kan jag ju alltid äta ägg. Ägg på korsan och tvärsan är tydligen alltid ett bra val. Ägg är svårsmält och därför går det år mer energi att smälta det än vad man får av det och det innehåller inga kolhydrater, endast protein.
Förr kunde man kolla på näringsinnehållet på livsmedlen, och innehöll det bara mindre än 5 g kolhydrater/ 100 g så var det ok att stoppa i korgen. men nu blir jag osäker. Om man vill ha den viktminskning man önskar så skall man tydligen endast äta 10 gr kalorier/ dag.
Hur kollar man det då? Jo, genom en app förstås!
Så är jag där igen då med att man skall mäta och väga, det som jag inte ville göra. Jag ville ju bara äta LCHF för att det är lätt och för att jag skulle lära mig att lyssna på min kropp igen. Äta när jag är hungrig och sluta äta när jag blir mätt.
Nä, det skall sannerligen inte vara lätt att vara människa inte. Det skall gudarna veta!

Shoot me!!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar