torsdag 13 februari 2014

Var är motivationen?

Det går trögt med viktminskningen.
Jag går inte upp heller, men jag har massor av kilon att gå ner. Det är svårt att hitta motivationen just nu. Jag försöker att tänka på vad jag stoppar i mig men det räcker bara till att stå stilla, inte minska i vikt.
Nu måste jag uppbringa mer kraft så att jag kan gå ner lite mer till sommaren.
Fem ynka kilo räcker för att mina fina klänningar skall sitta snyggt igen. Fem ytterligare kilon skulle sitta fint och fem kilo till så skulle jag vara supernöjd. Men femton kilo låter så ouppnåeligt så jag börjar med fem.
Jag börjar med ett, men t om det verkar omöjligt. Ett ynka jävla kilo!
Så går jag ner det, blir kaxig och börjar fuska. Så ser mitt nya beteende ut.
Äh, bara en bulle, tänker jag och så är det kört.
Jag slarvar med matlistorna också. Handlar inte hem bra mat som går fort när jag kommer hem från jobbet.
Nä, det måste bli någon ändring på det här!
Jag måste börja engagera mig i min mat igen annars sitter jag här till sommaren som en Heffaklump och det vill jag INTE!
Fem ynkans jävla kilo, skall det vara så svårt?!
Jag kan ju det här på min vänstra hand, det borde gå i ett flygande fläng men att vara överviktig och gå ner i vikt är nog bland det svåraste man kan göra. När man dessutom inte kan röra på sig så är det ännu svårare.
Jag kanske skall ta och ringa läkaren i dag och höra var min remiss till ortopeden har tagit vägen.
Det är tre månader sedan jag röntgade mitt knä nu.
Jag borde höra något snart.
Med min otur så har säkert min remiss fastnat på vägen någonstans. Jag kommer att få gå med mitt onda knä tills jag dör, känns det som.
Oh no! Inte tänka så svarta tankar nu Maggan! Upp, upp, upp....Tänka positivt var det ju......Snart är det fredag, våren är på väg, doktorn ringer nog snart, i dag skall jag äta nyttigt, på söndag kommer alla ungdomar hem på middag. jag skall ha tjejhelg i huset...osv osv.
Pijuh! Det var nära att ögat.
Ha en bra torsdag alla!
En affirmation var längesedan, varsågod:
 Jag är fokuserad på de högsta målen
Att ha mål, kortsiktiga och långsiktiga, är viktigt för det hjälper oss att ta oss framåt i våra liv. De kortsiktiga kan handla om arbete, relationer eller kanske någon ny färdighet. De långsiktiga handlar om vilken typ av människa vi är. Hur du väljer att återskapa dej själv i varje givet ögonblick. Hur du har möjligheten att se dej som en Gudomlig, strålande och enastående varelse. Hur du har ett överskott av kärlek som alltid omgärdar ditt liv. Och hur du kan välja att låta detta genomsyra hela din tillvaro.
Detta kan ske på många olika sätt, men genom att formulera det som ett mål och sedan fokusera på det gör att du med största sannolikhet kommer nå det snabbare...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar