söndag 8 december 2013

Härliga söndag

Julisarna är snart färdiginköpta.
Glöggen går åt som smör i solsken.
Julemyset är här som aldrig förr men jag kan ändå inte riktigt koncentrera mig på det till 100%.
Det där fritidshuset sitter som ett klistermärke på min hjärna 24/7 just nu.
Tänk NÄSTA jul, då kanske vi kan fira i vårt fina hus!?
Tänk till påsk, vår, sommar vad mysigt vi skall ha i vårt fina hus!
Bla bla bla.....jag kommer bli så sjuuuukt besviken om vi inte får det där huset nu när vi har bestämt oss.
Vi har redan börjat kolla vad det kostar att bygga en veranda på baksidan, en Friggebod, ett växthus, staket, syrénhäck mot grannen, en badtunna, en bastu mm mm.
Nä, bort med dig nu, dumma hus!
Snart kommer Knut och Gabbi på middag.
Det blir också mysigt.

Här kommer receptet:
600 gr spättafilé
1 kg potatis
mjölk
smör
2 äggulor
1 burk champinjoncréme
1 näve champinjoner
1 dl grädde
1 burk svart stenbitsrom
salt
peppar

Gör så här

1. Skala och koka potatisen. Mosa den och blanda med mjölk och smör till ett gott, fast potatismos. Låt det svalna några minuter innan du rör ned 2 äggulor.
2. Koka upp en bottenskyla vatten eller fiskbuljong i en stekpanna. Vik fiskfiléerna dubbla och koka dem i 2–3 minuter i stekpannan.
3. Skiva under tiden champinjonerna och fräs dem i en annan stekpanna. Rör ned grädde och champinjonkräm. Krydda såsen med salt och peppar.
4. Tag upp fisken och låt den rinna av innan du lägger den i en gratängform. Häll såsen över fisken. Klicka eller spritsa moset runt om. Lägg små klickar stenbitrom över fisk och sås.
5. Gratinera alltsammans i ugn, 200 grader i 10 minuter eller tills moset fått färg. Naturligtvis kan gratängen förberedas i förväg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar