torsdag 21 mars 2013

Borde ringa doktorn

Jag har så jäkla ont i knäna.
Borde ringa till en doktor men jag vet inte vad jag skall säga?
- Hej, jag har ont i knäna? och i tummen?
Det låter så fjantigt.
Jag kommer att få en kur med Diklofenak och sedan är det bra med det.
Kan lika gärna köpa mig en kur på apoteket själv.
Fast jag vet ju att min magen lägger av om jag börjar käka den där medicinen.
Ont i knäna eller ont i magen? That´s the question?
Jag bara klagar och klagar, jag vet, men det är så jädrans jobbigt att gå omkring och ha ont hela tiden.
Jag arbetar heltid på förskola med två trasiga knän. Det är inte helt lätt faktiskt.
Upp och ner från golvet, lyfta, böja, gå, gå gå och stå.
Sällan sitta.
Mina knän skriker hela dagarna - Sätt dig ner och vila!
Men så fort jag sätter mig ner så känner jag att jag latar mig. Jag vet att man kan vara där barnen är när man sitter också men det ser så illa ut med pedagoger som inte är på språng.
Jag har fått kommentarer då och då av skojfriska föräldrar - Jasså, här sitter du och solar dig! eller - Det där ser ju skönt ut!
Jag är av den åsikten att om man inte kan göra sitt arbete så skall man vara sjukskriven. Därför går jag i tankarna att jag kanske måste ringa en doktor ändå.
Fast jag vill inte!

Dagens affirmation

Jag är trygg och orädd
Det flesta saker vi är går omkring och är rädda för är egentligen helt ofarliga saker - medan det som vi av naturen borde vara mer aktsamma för är något vi gör utan att blinka. Att åka bil över hastighetsgränserna, cykla på en trafikerad gata eller flyga borde låta varningsklockor klinga och öka vår försiktighet. Medan mörker, obetalda räkningar eller andra saker som vi ibland kan vara rädda för borde förpassas till vad det är - saker som egentligen inte är mer farliga än att det kan lösas.
Fundera på vad du egentligen har att vara rädd för - och inse att det inte är något. Var inte rädd. Var trygg och orädd. Vet om att i det Gudomliga Allomfattande Universum är du hela tiden beskyddad och omhändertagen, på olika sätt. Var inte rädd. Var trygg och orädd. Se på din verklighet med trygga och orädda ögon, och ta på din verklighet med trygga och orädda händer. 


2 kommentarer: