måndag 24 december 2012

Endast tomten är vaken

Nu skall jag snart sätta igång med risgrynsgröten så att den hinner svälla klart till frukosten som skall serveras vid 10-tiden. Jag skall väcka killarna kl 9, sa vi. Då skall vi äta kakor, precis som jag har gjort sedan jag var barn. Mammas julkakor på morgonen. Inte så jäkla gott men aldrig att jag bryter en tradition. Jorden kanske rämnar då? vad vet jag :)
Det är tyst och stilla, inga människor i rörelse ännu, varken ute eller i huset. Inga bilar, ingen som duschar, det är alldeles. alldeles tyst.
Kanske det finns tomtar ändå? Min farfar påstod det och han var en väldigt nykter och klarsynt man. Han påstod att det fanns små hustomtar som gick runt på gården och hjälpte till, han sa att han hade sett dem. I bland så önskar jag att det vore sant, det låter betryggande på något sett. Men vad gör alla småtomtar nu för tiden då? När det nästan inte finns några gårdar att hjälpa till på längre? Här hemma finns det då ingen, för om inte jag eller Jonny tar bort grejerna så gör ingen annan det heller. Det är dagsens sanning.
Om det finns småtomtar så bor de absolut inte i ett höghus i Uppsala i alla fall.
De enda tomtar som finns här hemma är Jonnys, de där på loftet du vet :)
Nä, om man skulle ta å koka den där gröten så att man får sig någon frukost om ett par timmar :P
Men först ett fat med julkakor......hur tänkte du då mamma?

GOD JUL!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar