onsdag 28 november 2012

Stackars Calle

När Calle var ca fyra år så fick vi reda på att han behövde glasögon.
Optikern sa att om han var duktig och använde glasögonen hela tiden så kanske han inte skulle behöva glasögon när han började skolan. Calle var duktig och vi behövde aldrig tjata på honom att ta på sig sina glasögon.
Under hela skoltiden så försämrades hans syn för varje år och för varje synundersökning.
När han var 13 år så fick han dispens att skaffa linser eftersom han var innebandymålvakt. Man skulle egentligen vara fyllda 15 år för att få linser men eftersom han behövde ögonskydd som målvakt och inte kunde ha både sina glasögon plus skydd så fick han linser.
Optikern sa åt honom att om han endast använde linser max fyra dagar/vecka så skulle han skydda sina ögon. Calle som alltid varit en lydig pojke har alltid gjort som läkare och optiker har sagt åt honom.
Han skötte linserna perfekt.
För några år sedan såg han sin första reklamfil på tv:n om ögonoperationer och Calles ögon började lysa. DET ska jag spara pengar till, sa han med eftertryck. Han sparar pengar i flera år.
Äntligen får han ihop 35 000 kr som operationen kostar. För några månader sedan gör han den första undersökningen och han får beskedet att hans ögon går att opereras.
Han får tid den 30 november kl 13.00. Alltså på fredag, i övermorgon.
I dag ringer kirurgen som skall göra laserbehandlingen och berätta att hans ögonlinser är för böjda.
Eftersom han har så pass stort ögonfel så måste de böja hans lins mycket och eftersom den redan böjd så går det inte att genomföra operationen. Detta kan man inte se på den första undersökningen utan detta ser man några dagar innan operationen, när kirurgen tittar på alla mätningar.
Så Calle som har längtat efter detta i flera år är just nu en ganska deppad kille.
Han kommer aldrig att kunna göra en ögonoperation.
Han åkte raka vägen till sin optiker och förnyade sin prenumeration på linser och till veckan får han snällt åka och köpa nya glasögon :(
Surt, sa räven.
Stackars calle!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar