tisdag 17 april 2012

Mat å mat å mat

Alltid snurrar mat i mitt huvud.
Är det inte vilken mat vi skall äta i dag så är det vilken mat vi skall äta på fredag eller lördag eller som nu, till Valborg.
Jag tycker ju att det är roligt förståss men ibland blir det lite för mycket.
Vardagsmaten tycker jag är ganska tråkig att planera men att planera festmat och festmenyer gillar jag skarpt.
Nu har jag köpt det senaste numret av Allt om MAT och låter mig inspireras till Valborg då min syster kommer hit och vi fyra skall bo i husvagnen. Njae, eller nästan. De har hyrt en stuga på campingen men all mat kommer att avnjutas i förtältet på vår husvagn.
Det kommer att bli så mysigt. Hon fyller dessutom 55 år på självaste Valborgsmässoafton.
Detta måste planeras och firas noga ;)
Jonny måste tyvärr jobba på måndagen men om vädret tillåter så kanske vi följer med honom in till stan och intar en champangefrukost i stadsparken. När han slutar vid lunch så åker vi ut och firar Valborg i husvagnen, det låter väl som en bra idé?
Hemma i stan skall ungdomarna husera med kompisar så dit är vi inte välkomna förrän sent på 1:a maj, antar jag :)
Jag har inget emot att lämna stan.
Men tillbaks till maten. Jag gillar att planera och göra menyer. Det är ju tur det eftersom det är mycket av den varan i den här familjen. Tänk om jag hade avskytt det? Då hade Jonny fått lite mer att stå i till de stora högtiderna.
Jag Gillar at planera och nu skall jag fortsätta att inspireras av min nya tidning. Jag har redan hittat ett recept som jag skall pröva på syster och svåger nästa helg :)

1 kommentar: