onsdag 15 februari 2012

Vad vet en ko?

Killen skall göra gymnasieval. Alltså välja vilken inriktning han skall ha andra och tredje året på gymnasiet.
Ja men hallå!! Jag är inte tappad bakom en vagn men jag förstår ju absolut INGENTING av allt det där. Det är ett färgschema som visar vilka individuella kurser som man kan läsa tillsammans och vilka som krockar men jag blir alldeles snurrig. Jag läser och läser men jag förstår ändå ingenting.
Vilken tur att Jonny är hemma och kan sätta sig in i hur det skall vara för jag blir bara förbannad.
Det är stort ansvar som vilar på oss föräldrar, man skall vara med överallt och förstå hur allt funkar. Hur går det för alla de ungdomar som inte har föräldrar som bryr sig då?
Vad händer om man råkar trycka fel då? Måste ungen läsa helt galen inriktning då i två av tre år? Datorvärld i alla ära men ibland blir man ju lite fundersam hur allt fungerar.

1 kommentar:

  1. Killen det är Ludde kan jag förstå....Jag har aldrig varit med och "valt" gymnasieprogram åt mina grabbar, det har dom fixat själva. När jag frågat om dom behöver hjälp så har det redan varit valt...fixat...färdigt! Men välja om program om det blir fel det går ju...det gjorde Nils...lagomt till novemberlovet 1:a terminen bytte han inriktning, program och skola. Lycka till med valen! <3

    SvaraRadera